кадър Нова телевизия Редактор: Практиката показва, че повишаването на цената на водата

...
кадър Нова телевизия Редактор: Практиката показва, че повишаването на цената на водата
Коментари Харесай

Омбудсманът: Някои ВиК отчитат 86% загуба. Къде отиват парите от поскъпването на водата?

кадър Нова телевизия 

Редактор: 

Практиката демонстрира, че повишението на цената на водата не води до възстановяване на качеството ѝ. Това сподели в студиото на Нова телевизия омбудсманът Диана Ковачева. Тя беше безапелационна, че хората не получават нищо по-добро от това, че заплащат повече. „ Къде отиват парите? “, попита тя и добави, че те очевидно не се влагат в нови вложения във водопреносната мрежа.

При омбудсмана са постъпили все още над 300 тъжби от неприятното качество на водата, доста от тях са групови. „ Има ВиК сдружения, които регистрира 86% загуба на вода “, съобщи Ковачева, базирайки се на техните доклади.

Тя разкри също, че към 2026 година има искане за повишаване на водата в Сливен с 127% по отношение на сегашната. За Шумен, където се знае, че качеството на водата е неприятно, пък се планува 89 % покачване на цената, разкри тя. „ Кой ще заплаща вода от 6,47 лв.? “, попита риторично омбудсмана, която зае безапелационна позиция срещу повишаването.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР